ERRi nõukogu otsustas ringhäälingumaja projekti lõpetada

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline pidi tulevikus välja nägema rahvusringhäälingu uus maja Tallinnas Tuisu tänaval.
Selline pidi tulevikus välja nägema rahvusringhäälingu uus maja Tallinnas Tuisu tänaval. Foto: ERR

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) uue maja projektiga edasi minna pole mõtet otsustas täna õhtul ERRi nõukogu, vaid keskenduda tuleks tehnikasse ja inimestesse investeerimisse.

Uue maja mõtte maha matmise eest kõneles Paavo Nõgene ja ERRi juhatuse esimehele Margus Allikmaale ja uue maja projekti vedanud juhatuse liikmele Jaak Raiele see rõõmu ei valmistanud. «Aga eks see on viimased kaks aastat tegelikult selge olnud, et kiiret arengut uue maja suhtes pole mõtet loota. Mina matsin oma lootused maha viimase paari kuu jooksul,» ütles Allikmaa Postimehele.

Nõukogu esimees Agu Uudelepp tõdes, et uue maja projektil ei ole täna perspektiivi, kui rahandus- ja kultuuriministeerium on öelnud, et nemad raha selleks ette ei näe. «Nõukogu otsustas, et Tuisu tänava majaprojekti ei jätkata ja ringhäälingul on hetkel hulgaliselt muid muresid. Kindlasti tuleb investeerida tehnikasse ja inimestesse,» ütles Uudelepp. Nõukogu tegi juhatusele ülesandeks pakkuda alternatiive uue stuudio ehitamiseks, eriti terav on uudistetoimetuse ruumiprobleem. Ruumid tuleb leida telemaja ja raadiomaja läheduses, hea, kui saadakse hakkama olemasolevate kesklinna pindadega.

Muudatusi võib tulla ka ERRi juhatuses. Mai keskel selgus, et seaduse järgi viieliikmeline ERRi juhatus jätkab pärast Tiina Kaalepiga lepingu ülesütlemist hoopis neljaliikmelisena ja uut liiget Kaalepi asemele ei võeta. 31. mail läks kultuuriministeeriumisse ERRi juhatuse kiri, milles ettepanek muuta seadust moel, et juhatuse ei pea olema viieliikmeline, vaid võib olla kuni viieliikmeline. «Igal juhul saab hakkama ka väiksema juhatuse koosseisuga,» tõdes Allikmaa. Kas see tähendab, et keegi tänastest juhatuse liikmetest võib veelgi oma koha kaotada? «Pikas perspektiivis ei saa seda välistada, aga praegu selleks vajadust pole,» kinnitas Allikmaa. Praegu kuuluvad ERRi juhatusse lisaks Allikmaale Hanno Tomberg, Jaak Raie ja Joel Sarv.

Allikmaa on teinud endisele ERRi nõukogu liikmele Andres Jõesaarele ettepaneku asuda rahvusringhäälingu uuringute- ja arendustegevuse nõunikuks. «Loodan väga ja mul on põhjust uskuda, et ta võtab selle pakkumise vastu. Tema kompetents ei tohiks kindlasti kaotsi minna,» märkis Allikmaa.

Mai alguses kinnitas riigikogu ERRi nõukogu sepetsialistidest liikmeteks Ajakirjade Kirjastuse tegevjuhi Mart Luige, Vanemuise teatri juhi Paavo Nõgese, investeerimispankuri Rain Tamme ja kommunikatsioonispetsialisti Agu Uudelepa. Lisaks kuuluvad nõukokku reformierakondlane Igor Gräzin, sotsiaaldemokraat Jaak Allik, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Priit Sibul ja keskerakondlane Priit Toobal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles