Aruanne: tervishoius ja autoregistrikeskustes pole korruptsiooniriske vähendatud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoregistrikeskus
Autoregistrikeskus Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Justiitsminister Kristen Michal esitas valitsusele korruptsioonivastase strateegia 2008–2012 mulluse täitmisaruande, mis tõi esile, et kavandatud tegevused korruptsiooni vältimiseks tervishoiu sektoris ja autoregistrikeskustes pole täide viidud.

«Negatiivse poole pealt tõi aruanne esile seiga, et mitmed eelmisesse aastasse planeeritud tegevused tervishoiu sektoris korruptsiooni vältimiseks on veel tegemata,» tõdes minister ja lisas, et osaliselt on seda põhjendatud vajalike uuringute tegemisega.

«Olulisi muutusi ei ole toimunud ka seoses korruptsiooni vältimisega juhtimisõiguse taotlemisel, tehnoülevaatusel ja sõidukite registreerimisel. Ka kohalike omavalitsuste rahaliste vahendite läbipaistvuse osas ei saa arenguid pidada piisavaks,» ütles Michal.

Strateegias planeeritud tegevustest on täidetud 36, osaliselt täidetud 9 ning täitmata jäi 12.

Positiivsetest tegevustest tõstis Michal esile Tartu Ülikooli korraldatud tervishoiusüsteemi pettuseid ja korruptsiooniriske kaardistava uuringu, lisaks veebis avaldatud Eesti-spetsiifilise ametnike huvide konflikti ennetamiseks mõeldud käsiraamatu.

Eelmise aasta üheks olulisemaks sündmuseks korruptsiooniennetuses pidas Michal aga korruptsioonivastase seaduse eelnõu valmimist, mis eelmisel nädalal riigikogus vastu võeti.

Korruptsioonivastase strateegia 2008-2012 kiitis valitsus heaks 2008. aasta aprillis. Justiitsministeerium on alustanud ettevalmistusi uue strateegia koostamiseks, see esitatakse valitsusele 2013. aasta esimesel poolel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles