Pilv: prokuröri töö polnud seaduslik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandeadvokaat Aivar Pilv
Vandeadvokaat Aivar Pilv Foto: Peeter Langovits

Villu Reiljani kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilv ütles pärast tänast maadevahetuse otsuse kuulutamist ajakirjanikele, et on kogu aeg prokuröri töö seaduslikkust kahtluse alla seadnud.

Vandeadvokaat Aivar Pilv ütles pärast kohtuotsuse kuulutamist ajakirjanikele, et ta on kogu aeg uurimisorganite ja prokuröri töö seaduslikkust kahtluse alla seadnud. «Liiga palju oli küsitavusi, ebatäpsusi, meie arvates seadusega vastuolus olevaid toiminguid.»

«Minu arvates on kohus esialgsel pilgul väga objektiivselt hinnanud kõiki asjaolusid. Tutvudes toimiku materjalidega 40 000 leheküljel tekkisid kaitsjatel kohe küsimused, et milles seisneb maadevahetuse ebaseaduslikkus,» ütles Pilv.

Pilv ütles, et kuivõrd tegu on esimese astme kohtuotsusega, lähevad vaidlused kindlasti edasi. 

Harju maakohus mõistis täna õigeks kõik maadevahetuse protsessi süüalused: Villu Reiljani (59) vähemalt teistkordses altkäemaksu võtmises, Ester Tuiksoo (47) altkäemaksu võtmises, Toomas Annuse (51) korduvas altkäemaksu andmises, Kalev Kanguri (43) suures ulatuses korduvas altkäemaksu võtmises, Einar Vettuse (48) altkäemaksu andmises, Tullio Libliku (47) korduvas altkäemaksu andmises ja Tarmo Pedjasaare (44) altkäemaksu andmises ja altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises ning juriidilised isikud AS Järvevana ja AS E.L.L. Kinnisvara altkäemaksu andmises.

Kohtukuludena tuleb riigil kanda 1,3 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles