Politseinike eest põgenenud mootorrattur ületas kiirust kolmekordselt

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida prefektuuri korrakaitsjad pidasid laupäeval kinni 29-aastasele Aimari, kes ületas politseinike eest põgenedes piirkiirust pea kolmekordselt ja kihutas kuni 290 kilomeetrit tunnis.

Patrull koostas Aimarile väärteoprotokolli ning kuna tegemist oli äärmiselt ohtliku liikluskäitumisega, peeti mees kuni kohtuistungini kinni. Eilse kohtuotsusega määrati mehele karistuseks kaks päeva aresti ja juhtimisõigusest ilmajäämine kolmeks kuuks.

30. juunil kella 18.30 paiku märkas Jõhvi patrulltoimkond Jõhvi-Tartu-Valga maantee 21. kilomeetril väga suurel kiirusel liikuvat mootorratturit. Patrulli märgates hakkas mootorrattur esialgu pidurdama, kuid lisas seejärel gaasi. Pidurdamise hetkel fikseerisid politseinikud mootorratta kiiruseks 152 km/h.

Patrull otsustas mootorratturi kontrolliks peatada ning järgnes sellele, lülitades peatumismärguandeks sisse sinise-punase vilkuri ja helisignaali. «Mootorrattur ei peatunud ja jätkas suurel kiirusel sõitu Tartu suunas. Sirgetel teelõikudel, kus piirkiiruseks oli 90 km/h, küündis mootorratturi kiirus kuni 290 km/h,» rääkis Jõhvi politseijaoskonna välijuht Aleksandr Urb.

«Mootorratast juhtinud 29-aastane Aimar muutis olukorra äärmiselt kriitiliseks, jõudes meeletul kiirusel Iisaku alevikku. Nimelt üritas mees suurel kiirusel teha manöövrit alevikku sisse pööramiseks, aga kuna kiirus oli selleks liiga suur ning ta ei jõudnud vajalikul määral oma sõiduvahendit aeglustada, oleks mees äärepealt teelt välja sõitnud,» selgitas Urb.

«Viimasel hetkel õnnestus tal mootorratas kontrolli alla saada, kuid seegi ei peatanud hulljulget juhti. Aimar tegi veel viimase kiiruskatse Iisaku alevikus, kus seatud piirkiiruseks on 50 km/h,» lisas Urb. Alevikus fikseeris patrull mootorratta kiiruseks 163 km/h.

16 kilomeetrit kestnud põgenemine sai lõpu tänu sellele, et Iisaku alevikus ei olnud Aimaril võimalik eesolevast sõidukist möödasõitu sooritada, mistõttu pööras mees kõrvalteele ja jäi seisma.

Patrullile selgitas Aimar oma ohtlikku teguviisi sellega, et kuna ta ületas oluliselt lubatud kiirust ning kartes karistada saada, pidas õigeks patrulli eest põgenemist.

Aleksandr Urb tõdes, et liikluses on paraku veel neid, kes ei hooli endast ega kaasliiklejatest ning tegemist on põhimõtteliselt potentsiaalse surmakutsariga. «Sellist enesehävituslikku ning kuritahtlikku liikluskäitumist peaksid hukka mõistma ühiskonna kõrval ka Aimari lähedased ning tuttavad,» ütles Urb.

Käesoleval kuul pöörab politsei liiklusjärelevalvet tehes erilist tähelepanu piirkiirusest kinnipidamisele, sest kiiruseületamine on üks neid riskikäitumisi, mille tagajärjeks võib olla inimohvritega liiklusõnnetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles