Hundid murdsid Saaremaal Kaarma vallas 13 lammast

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Hundid murdsid 1. juuli öösel Saaremaal Kaarma vallas Aula-Vintri külas Urmas Kruusmägi majapidamises maha kümme lammast ja vigastasid kolme, kirjutab ajaleht Meie Maa.

Kruusmägi kaotas metsloomade hävitustöö tulemusel oma 30-pealisest karjast kokku 13 lammast, sest kolmele vigastatule tuli teha hädatapp.

«Ühel oli kints läbi näritud ja teistel kõri kallal käidud,» rääkis Kruusmägi, kes avastas murtud lambad hommikul kolme hektari suurusel karjamaal. Ülejäänud ehmunud kari jooksis läbi elektrikarjuse koplist ära köögi akna alla. «Kui keegi tahab Saaremaal lambaid pidada, tuleb hundid siin ära hävitada. Nad ei murra söögi, vaid hasardi pärast nagu mõrtsukad,» lisas mees.

Saaremaa jahimeeste seltsi tegevdirektori Ilmo Torni sõnul ei saa jahimehed praegu rohkem hunte maha lasta, sest kolm väljaantud küttimisluba on ära kasutatud. Ta arvas siiski, et kui kusagil peaks veel lambaid murtama, võib ka lubasid juurde saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles