Eliitkomando 2012 tiitli võitsid Viljandi päästjad

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliitkomando võistlusi peeti tänavu viiendat korda.
Eliitkomando võistlusi peeti tänavu viiendat korda. Foto: Päästeamet

Eile ja täna päeval Viljandi staadionil toimunud Eliitkomando 2012 võistluse võitsid viljandlased.

Vaid 18 sekundiga kaotas neile eelmise aasta võitja Kuressaare komando, kolmandaks jäi Tallinna kesklinna päästekomando meeskond, teatas päästeameti pressiesindaja.

Parimad tuletõrjesportlased on Lõuna-Eestist.

Kokku võistles Eliitkomando 2012 tiitli nimel 10 väga tugevat päästekomandot üle Eesti. Mõõtu võeti praktilistes ülesannetes, mis on sarnased päästjatel iga päev ettetulevatele olukordadele. Eritehnikat kasutades tuli päästa inimesi nii hoone tulekahjust kui liiklusavariist. Testiti ka päästjate erialaseid teadmisi ning täisvarustuses riietumise kiirust.

Samaaegselt toimusid Eesti tuletõrjespordi meistrivõistlused, kus lisaks kutselistele päästjatele osalesid naised ja noored. Võistlusaladeks olid konksredeliga ronimine, 100 meetri takistusriba läbimine, 4x100 meetri tuletõrje teatejooks ja võistlushargnemine mootorpumbaga. Parima tulemuse saavutas nii noorte kui meeste arvestuses Lõuna päästekeskuse koondvõistkond, teiseks tuli Pärnumaa ja kolmandaks Järvamaa võistkond. Neljast naiskonnast parim mootorpumbaga hargnemises oli Valgamaa. Tuletõrjesportlaste järgmised võistlused on 18. - 22. juulil Valmieras, kus toimuvad Balti riikide meistrivõistlused tuletõrjespordis.

Võistluste peakorraldaja Tarmo Terepi sõnul läheb konkurents võistlustel iga aastaga tihedamaks ja tase kõrgemaks. «On hea tõdeda, et keegi ei tulnud siia „kiivriga“ lööma. Võistkonnad olid hästi ette valmistunud ning näitasid välja tugevat meeskonnavaimu,» ütles Terep.

Eliitkomando võistlusi peeti tänavu viiendat korda. Varem on selle tiitli pälvinud Rakvere, kahel korral Nõmme ja eelmisel aastal Kuressaare päästekomando.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles