Narkomaan pani politsei asju otsima

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefonid. Foto on illustreeriv.
Mobiiltelefonid. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Marina (26) üritas valeütluste abiga leida üles talle kuulunud mobiiltelefone.

Nimelt oli neiu tänavu 23. jaanuaril lõbutsenud koos tuttava soomlasega Tallinnas Stroomi hotellis, kus ta pärast uimastite tarvitamist hotellituppa magama jäi. Hiljem üksi ärganuna sõitis ta Kopli poolsaare tippu Balti Laevaremondi Tehase (BLRT) juurde, kus kaotas kaasas olnud kaks kilekotti ja käekoti.



Et ta juhtunu üksikasju ei mäletanud, pöördus narkosõltuvusest vabanemiseks metadooniravil käinud naine kaks päeva hiljem politseisse avaldusega, et teda rööviti. Röövijaks olnud Koplis trammide lõpp-peatuses tundmatu noormees, kes rebinud talt käekoti koos 50 euro sularaha ning mobiiltelefonidega Nokia ja Sony Ericsson Xperia X8. Kogukahjuks väitis naine olevat 365 eurot.



Naine lootis, et ainult piisavalt tõsine kuriteoteade ehk siis avaldus röövimise kohta sunnib politseid kadunuks jäänud asju otsima. Politsei võttiski juhtumi ette ja leidis tunnistaja oma kolleegide seast.



Selleks oli patrullpolitseinik, kes kutsuti väidetava röövi päeval Kopli lõpp-peatusesse välja, sest üks narkojoobes isik üritas seal autodesse tungida. Politseinik nägi kohale saabudes neiut, kes katsus autode uksi. Naine seletas oma käitumist asjaoluga, et tema asjad olid autosse jäänud. Politseijaoskonnas isikuandmeid kontrollides selgus, et naine oli sama Marina, kes hiljem teatas röövist.



Lisaks leidis politsei tunnistaja, kes samal päeval BLRTst töölt tulnuna oli autot lumest puhastades leidnud kaks kilekotti ja käekoti, kus olid riideesemed ja dokument Marina nimele. Kuidas need asjad sinna said, jäigi selgusetuks.



Ent röövi väljamõtlemine ja valetamine läks naisele kalliks maksma. Kohus karistas Marinat kuupikkuse vangistusega, lisaks tuli tal maksta 531 eurot sunniraha ja kaitsjatasud. Et naisel oli kehtiv tingimisi karistus, pidi ta liitkaristusena minema vanglasse koguni ligi üheksaks kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles