Iraan süüdistab Iisraeli Bulgaaria terrorirünnakus

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani ÜRO saadik Mohammad Khazaee (keskel)
Iraani ÜRO saadik Mohammad Khazaee (keskel) Foto: SCANPIX

Iraani ÜRO saadik süüdistas eile Iisraeli möödunud nädalal Bulgaarias aset leidnud suitsiidirünnakus, milles hukkus viis juudiriigi turisti.

Iraani ÜRO saadik Mohammad Khazaee ütles, et sellise terrorirünnaku võib läbi viia ainult Iisrael, mille ajalugu on täis poliitilistel eesmärkidel toime pandud terrorirünnakuid ja atendaate, vahendab NBC News.

«Ma võin tuua palju näiteid, mis näitavad, et see režiim on tapnud viimase paarikümne aasta jooksul oma kodanikke ja süütuid juute,» ütles Khazaee.

Iisraeli ÜRO saadik Haim Waxman sõnas, et Iraan on Bulgaaria ja paljude teiste terrorirünnakute taga.

«Need kommentaarid on õõvastavad, aga mitte üllatavad sellelt valitsuselt, mis eitab holokausti ja väidab, et 11. septembri terrorirünnak oli vandenõuteooria,» sõnas Waxman.

Mõned analüütikud usuvad, et Iraan üritab kätte maksta mitme tuumaprogrammiga seotud teadlase tapmise eest, milles islamiriik süüditab USAd ja Iisraeli. Viimaste kuude jooksul on erinevates riikides pommirünnakute sihtmärgiks võetud Iisraeli diplomaadid. Juudiriik väidab, et rünnakute taga on Iraan.

Möödunud nädalal Bulgaarias Burgase lennujaamas aset leidnud terrorirünnakus hukkus viis Iisraeli turisti ja kohalik bussijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles