Galerii: relsiralli esimene päev kulmineerus Türil

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi raudteejaamast täna hommikul puhkpilliorkestri saatel alguse saanud relsiralli esimese päeva võistlused kulmineerusid õhtul Türil.

Dresiiniralli idee elluviija ning peakorraldaja Neddy Krameri sõnul kulges ralli esimene päev igati hoogsalt, kõik alustanud võistkonnad on rivis ja keegi võistlust ei katkestanud.

Türile jõuti paremusjärjestuses Soome raudteelaste võistkond, Vene raudtee esindus ning Leedu rahvusraudtee võistkond. Õhtul toimusid Türil veel lisakatsed.

Türil sai kergelt viga rallit kajastanud Venemaa fotograaf Vjatšeslav Strekozov, kes oli kahe põlvega relssidele toetunud ning kellele anti kohapeal esmaabi. Krameri sõnul mehega midagi hullu siiski ei juhtunud ning õhtul oli teda juba võistlejate laagriplatsil näha.

Relsiralli on Edelaraudtee korraldatud sportlik üritus, millest võtavad osa Eesti, Venemaa, Läti, Leedu ja Soome raudteelased. Tänapäevastel käsidresiinidel mööda relsse kulgevad meeskonnad sõitsid Vlijandist Võhmasse ja sealt Türile. Homme alustatakse Lelle jaamast ja sõidetakse kondiaurul läbi Eidapere ja Tootsi kuni finišini Pärnus. Võistluse kogupikkus on 122 km.

Laupäev, 28. juuli
09:15 Start Lelle jaamast
10:15 Saabumine Eidapere jaama. Lisakatse, lastele dresiinisõit
12:30 Saabumine Tootsi jaama. Lisakatse, lastele dresiinisõit
14:30 Auruvedur Kaspar jõuab Pärnu Raeküla jaama, kõigil huvilistel võimalus tutvuda
15:25 Relsiralli finiš. Dresiinikolonn jõuab Pärnu Raeküla jaama. Viimane lisakatse, lastele sõidud moto- ning käsidresiinidel
16:10 Ürituse lõpp, tee vabastatakse reisirongile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles