Michal: selgitasin, et Meikari esitatud väited on alusetud

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Kristen Michal keskkriminaalpolitsei hoone sisehoovis koos advokaat Aivar Pilvega.
Justiitsminister Kristen Michal keskkriminaalpolitsei hoone sisehoovis koos advokaat Aivar Pilvega. Foto: Toomas Huik

Justiitsminister Kristen Michal teatas meediale saadetud avalduses, et tal oli eile esimene võimalus selgitada, et Silver Meikari esitatud väited on alusetud.

«Mul on hea meel, et sain seda teha põhjalikult ja vastata kõikidele esitatud küsimustele ammendavalt,» kirjutas Michal. 

Küsimuste sisuks ja kahtluseks on Michali väitel Meikari poolt ajakirjanduses esitatud «alusetud väited».

«Olen need kahtlused üheselt ümber lükanud ja loodan, et põhjalik ja kiire uurimine aitab need valeväited maha võtta,» sõnas Michal. «Minu, avalikkuse ja kõigi huvides on selles osas võimalikult kiire selguse saabumine. Kordan juba varemöeldut, et kui ma pean jätkama õigusvaidlust kohtus, siis pean eetiliseks ministriametist lahkuda.»

Michal väitis, et on uurimise erapooletuse tagamiseks pikalt hoidunud kommentaaridest. Ta avaldas lootust, et ka meedia püüdleb objektiivsema hoiaku poole, mitte valeväidetel põhineva hukkamise korraldamise poole.

«Erapoolik uurimise survestamine meedia poolt ei ole kooskõlas süütuse presumptsiooni ja õigusriigi põhimõtetega,» kirjutas ta.

Esmaspäeval keskkriminaalpolitseis ütlusi andmas käinud reformierakondlasest justiitsminister Kristen Michal ning riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige ja erakonna juhatuse liige Kalev Lillo said siis ametlikult kuriteos kahtlustatavateks.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Katrin Lunti kinnitusel tutvustas keskkriminaalpolitsei Michalile ja Lillole kahtlustuse sisu, mida tehti ülekuulamise alguses.

Mehi kahtlustatakse majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumises, mille eest karistatakse süüdimõistmisel rahalise karistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles