Prokuratuur alustas Narvas 11-aastase tüdruku uppumise uurimiseks kriminaalmenetlust

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiko Kruusi

Eile algatas Ida prefektuur kriminaalmenetluse, et selgitada välja kõik asjaolud, mis viisid 28. juulil 11-aastase tüdruku uppumiseni Narva jõkke.

Uurimist alustati karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest. Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ütles Postimehele, et uurimise alustamine sel alusel on tavapärane, sest seda tehakse üldjuhul alati, kui hukkunu oli alaealine. Näiteks tehakse seda alaealiste enesetappude või ka kiigelt kukkumiste korral.

Uppumise asjaolude uurimine peab viima menetlusotsuse vastuvõtmiseni. Luugi sõnul puuduvad prokuratuuril hetkel võimalikud kahtlusalused ja on vara ennustada, kas menetlus üldse lõpeb süüdlase leidmisega.

«Ei tasu ette rutata uurimisest ning hakata rääkima sellest, kas kedagi võidakse karistada tüdruku surma põhjustamise eest ettevaatamatusest. Kõigepealt tuleb kõik olulised tõendid kokku koguda, neile kogumis hinnang anda ja alles seejärel saab prokurör vastu võtta menetlusotsuse,» ütles Luuk, tuues samas näiteks, et ka jääpurikate tagajärjel juhtunud õnnetuste eest on keegi vastutav.

11-aastane tüdruk uppus Narva linna supelrannas Joaorus laupäeval. Ajaleht Põhjarannik kirjeldas, et Joaorg on Narva jõe sopp, mida eraldab põhisängist väike maakitsus. Ühel kaldal on linna supelrand ja päästjate vaatluspunkt, vastaskaldal aga puhkamine omal riisikol.

Kui Vene energeetikud hüdrojaama lüüsid avavad, siis tõuseb sopis vesi järsult ning tekivad keerised ja kiire vooluga hoovused. Laupäevane veetaseme tõus pakkus suurt huvi lastele, kes kogunesid ranna vastaskaldale silla juurde.

Juuli alguses uppus samas rannas ka 17-aastane noormees.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles