Koalitsioon moodustab liiklusseaduse muutmiseks töörühma

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussirada Estonia puiesteel.
Bussirada Estonia puiesteel. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu majanduskomisjoni juht Arto Aas (Reformierakond) ütles usutluses Postimehele, et tänasel istungil nad bussiradade teemat ei arutanud ning liiklusseaduse muutmisettepanekute arutamiseks moodustatakse töörühm.

«Täna me bussiradade teemat ei arutanud ja istungil olid teised teemad,» sõnas ta.

Aas lisas, et nad leppisid aga Isamaa ja Res Publica Liiduga kokku, et moodustatakse töörühm, kuhu kaasatakse eksperte nii ülikoolidest kui ka mujalt, et arutada liiklusseadust puudutavaid ettepanekuid, sest uus seadus jõustus natuke enam kui aasta aega tagasi.

«Ettepanekud ei puuduta ainult ühistransporti. Plaanis on teha kerge revisjon ja vajalik vigade parandus, kui see on mõistlik,» selgitas Aas. «Me ei taha tormata.»

Aas lisas, et parandusettepanekute nimekirja veel pole, sest paljud ettepanekud on tehtud suuliselt või saadetud e-postiga.

«Töö on alles alguses, leppisime töörühmas täna kokku ja detaile pole paika saanud,» ütles ta.

Nii pole veel ka selge, millal töörühm esimest korda kokku tuleb ja kes sinna kuuluma hakkavad. Aas lisas siiski, et opositsiooni töörühma aruteludelt eemale ei tõrjuta ning oodatud on kõik ideed ja ettepanekud.

Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna piirkonna esimees ja endine kesklinna vanem Siim Kiisler ütles esmaspäeval, et ühistranspordirajale tuleks lubada ka sellised sõiduautod, kus on korraga sees vähemalt kolm inimest, ja ta avaldas arvamust, et teema võib arutlusele tulla riigikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles