Uuring: enamik tööandjaid on töökohal suitsetamise suhtes tolerantsed

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Värskest uuringust selgub, et hoolimata sellest, et suitsetaja kulutab aastas hinnanguliselt suitsupausidele töökohal keskmiselt 21 tööpäeva, suhtub üle poole tööandjatest suitsupausidesse töökohal neutraalselt.

ERR-i uudisteportaali andmetel paluti tööportaali CV Keskus poolt läbi viidud uuringus tööpakkujatel vastata küsimusele, et kui neil oleks valida kahe muidu võrdväärse tööle kandideerija vahel, aga oleks ka teada, et üks neist on suitsetaja ja teine mittesuitsetaja, siis kumma kandidaadi kasuks nad otsustaksid.

48 protsenti tööandjatest valiks kahe identse kandidaadi vahel mittesuitsetaja, kusjuures 49 protsenti tööpakkujatest ei pea seda töötaja valimisel määravaks ja kõigest 3 protsenti valiksid suitsetaja.

42 protsenti tööandjatest suhtub negatiivselt suitsupausidesse töökohas ning neutraalsed on selles osas 51 protsenti tööandjadest.

Küsitlusele vastanud tööandjatest 79 protsenti olid mittesuitsetajad ja 18 protsenti suitsetajad, suitsupausidesse suhtub neutraalselt 51protsenti 409 küsitletud ettevõtte juhtidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles