Narva-Jõesuu võib Vähilt kuursaali ära osta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva-Jõesuu kuursaali makett.
Narva-Jõesuu kuursaali makett. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Narva-Jõesuu linnavalitsus on valmis ära ostma endise peaministri Tiit Vähi valduses olevat kuursaali.


«Oleme otsusekindlad seepärast, et oleme selleks sunnitud,» ütles Narva-Jõesuu linnapea Andres Noormägi. «Kuidas me saame 2013. aastal olla suvepealinn, kui meil ei ole tegevat kuursaali? See on absurd, seega oleme sunnitud variante otsima,» kirjutas Põhjarannik.

Seni ei ole linnavalitsusel ja ettevõtjal õnnestunud ajalehtede vahenduseta dialoogi pidada.

Narva-Jõesuu linnavalitsus ootab vastust kirjale, mis saadeti veebruaris OÜ-le Navesco, kellele 2006. aastast ajaloolise kuursaali varemed kuuluvad. Kiri saadeti, kuna kohalik võim pole rahul, et OÜ Navesco on jätnud täitmata kohustuse investeerida linnale olulisse hoonesse 5 aasta jooksul 50 miljonit krooni.

Linnapea Noormägi on valmis lepingu katkestama ning kuursaali, mille eest linn 2006. aastal sai kaks miljonit krooni, tagasi ostma.

«Ma arvan, et meil on kuursaali tagasiostmiseks raha, Navesco saaks mõõduka kasumi,» ütles linnapea.

OÜ Navesco juhatuse liige Tõnis Seesmaa on sõnaahtram. «Me ei ole huvitatud sellest, et linnaga ajalehtede vahendusel sõdida, see on meie seisukoht,» ütles ta, selgitades, et linnapea saab vastuse, «kui selleks mahti on ning vastus valmis saab», vastuse sisu olevat aga konfidentsiaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles