Eesti Post tahab postisõidukitele ühistranspordirajal liiklemise õigust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Eesti Posti hinnangul tuleks postiteenuse kvaliteedi tagamiseks ühistranspordirajale lubada ka postisõidukid, et saadetised jõuaksid adressaatideni õigeaegselt.

Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas märkis riigikogu majanduskomisjonile saadetud kirjas, et kui praegu võivad ühissõidukirajal sõita ühissõidukid, sõitjat vedavad taksod ja bussid ning jalgrattad, siis ettevõtte hinnangul oleks mõistlik, kui ühistranspordirajal saaksid liigelda ka postiteenust osutavad sõidukid.

Kärmase sõnul on Eesti Post vastutav, et saadetised jõuaksid adressaadini õigeaegselt ette nähtud päevade ning mõne teenuse puhul ka tundide jooksul. «Selleks on muuhulgas kriitilise tähtsusega ka üle terve Tallinna linna paiknevate kirjakastide ettenähtud ajagraafikus tühjendamine,» lausus ta.

«Tulenevalt asjaolust, et ka postiteenus on sarnaselt ühistranspordiga vaadeldav kui määramata hulga ühiskonna liikmete poolt igapäevaselt kasutatav teenus, mille oluliseks eelduseks on selle kvaliteet, sealhulgas kiirus, on ASi Eesti Post hinnangul mõistlik kaaluda ka postiteenust osutavate sõidukite lubamist ühissõidukiradasid kasutama ning sellest tulenevalt vajalike muudatuste tegemist liiklusseadusesse,» märkis ta komisjonile saadetud kirjas.

Parlamendi majanduskomisjon otsustas eelmisel nädalal moodustada liiklusseadust muutvate ettepanekute arutamiseks töörühma. Varem on näiteks Isamaa ja Res Publica Liidu esindajad avaldanud arvamust, et ühistranspordirajale võiks lubada ka vähemalt kolme inimesega autosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles