Aaviksoo: palgad pole tõusnud kaugeltki kõigil

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva haridusminister Jaak Aaviksoo sõnul jättis reformierakondlasest rahandusminister Jürgen Ligi sissetulekute ja hindade kasvu võrreldes mainimata, et palgad pole tõusnud kaugeltki kõigil inimestel.

Aaviksoo sõnul oli rahandusministril õigus, kui ta ütles, et palgad on tõusnud hindadest kiiremini, ning esimeses kvartalis oli palgakasv isegi üle kahe protsendi suurem. «Samas jättis ta mainimata, et palgatõus ei jõudnud kaugeltki kõigi inimesteni. Paljud töötajad on eriti avalikus sektoris sellise näite peale õigustatult solvunud,» ütles ta.

Aaviksoo sõnul on avaliku sektori töötajatel tekkinud inflatsiooni ja majanduse edenemisega seoses palgatõusuks õigustatud ootused, mida valitsus peab nii tuleva kui ka järgnevate aastate eelarvete koostamisel arvestama. «Loomulikult kuuluvad haridustöötajad, aga mitte ainult, nende hulka, kel on õigustatud ootused suuremale palgale,» lausus ta. Samuti tuleb tema sõnul kaaluda kultuuritöötajate, sisejulgeoleku töötajate ja kaitseväelaste palga tõstmist.

Aaviksoo sõnul seisab valitsusel ees raske ülesanne ühendada eelarvevõimalused õigustatud ootustega, kuid kindlasti ei tohi viimastest ka mööda vaadata. «Tahaks loota, et kõige raskemad aastad, karmide kärbete aastad on meid karastanud ja [eelarvearutelud] lähevad kogenud ja kokkutöötanud valitsuskoalitsioonil libedamalt kui mõnel raskemal juhul,» lisas ta.

Praeguste plaanide kohaselt peaksid eelarvearutelud valitsuskabinetis algama 6. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles