Kihutaja: auto võimsus ei lase piirkiirusega sõita

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Ida prefektuuri politseiametnikud mõõtsid kolmapäeval, 22. augustil Jõhvi-Tartu maantee 16. kilomeetril sõiduauto BMW 540 sõidukiiruseks 156 km/h.

Kontrollimisel selgus, et sõidukit juhtis 20-aastane Lauri, kellel olid esmane juhiluba, samuti puudusid sõidukil algaja juhi tunnusmärgid.

Lauri põhjendas kiiruseületamist asjaoluga, et sõiduk on liialt võimas ning sellega ei ole võimalik lubatud piirkiirusega sõita.

Liiklusrikkuja viidi arestimajja ning järgmisel päeval määras kohus talle karistuseks 12 päeva aresti ning peatas juhtimisõiguse kuueks kuuks.

«Kahjuks ei mõjutanud Laurile varasemalt alkoholijoobes mootorsõiduki juhtimise eest määratud karistus teda seaduskuulekat käituma ja seepärast tuli politseil kohtult karmim karistus taotleda,» kommenteeris juhtunud Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Ottokar.

Ottokar tõi näite, kus kiiruseületamine üle 60 km/h on võrdne alkoholijoobes mootorsõiduki juhtimisega, sest ohu tekkimisel ei ole juht suuteline õigeaegselt reageerima ning tagajärjed on sellisel juhul väga traagilised.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles