Mäsak üritas Türil mõrvari eest minema joosta

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Tome
Nikolai Tome Foto: Politsei

Reede õhtul Paidest alguse saanud Türi pättide tüli kulmineerus esmaspäevase lõunapausi ajal kevadpealinnas metallitöökotta asju klaarima saabunud Auris Mäsaku mahalaskmisega.

Esmaspäevane lõunapaus Türil asuvas metallitööstusfirmas Avemet Eesti kujunes ootamatult veriseks. Ühel hetkel saabus ettevõtte territooriumile Türi linnas kurikuulus Auris Mäsak (33) koos kaaslasega ja seadis otsustavalt oma sammud tööruumide suunas.

Enne, kui ta jõudis tööstushoonesse siseneda, käis püstolipauk. Tulistajaks oli metallitöötlemisega tegutsevas ettevõttes aastaid keevitajana töötanud Nikolai Tome. Tome üritas Mäsakule pihta saada läbi töökoha klaasakna tulistades. «Järgmine hetk nägin ma Tomet, relv käes, põgenevale Mäsakule õue järgi jooksmas,» kirjeldas Postimehele ootamatu arveteklaarimise pealtnägija.

Seda, kas Mäsak võis juba esimesest lasust haavata saada, on enne ekspertiise vara öelda. Väidetavalt tabas surmav lask Mäsakut kõrvalasuva ettevõtte territooriumil. Seal, kuhu Mäsak joostes põgenes ja kuhu Tome talle ei tea kust hangitud ebaseadusliku relvaga järgnes.

Mis seal täpselt toimus, selgitab uurimine. Esialgsetel andmetel sai naaberettevõtte territooriumil järgnenud tulistamises juhuslikult kergemalt vigastada ka üks kõrvalviibinud töötaja. Pärast seda põgenes Tome tehase territooriumilt, jättes tööstushoone juurde maha ka auto, millega ta hommikul tööle tuli.

Kuidas sündmused esmaspäeva lõunal Türi tööstushoones täpselt hargnesid, peab selgitama uurimine. Ilmselt pidi Tome teadma, et temaga võidakse tööle arveid klaarima tulla ja seetõttu võttis ta endaga tööle kaasa ebaseadusliku relva.

Mis oli väidetava arveteklaarimise põhjus? Sellest loe pikemalt homsest Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles