Keskkonnaameti logol kohtuvad ürgelemendid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaameti logo.
Keskkonnaameti logo. Foto: Keskkonnaamet

Tänavu veebruaris tööd alustanud keskkonnaamet sai õiekujulise logo, kus on võrdse suurusega kujutatud nelja klassikalist ürgelementi - maad, õhku, tuld ja vett.

«Nelja ürgelemendi tasakaalu peetakse elu kestmise aluseks,» selgitas keskkonnaameti peadirektor Andres Onemar pressiesindaja vahendusel.

Tema sõnul on austusest kõige elava ja kasvava vastu elemendid paigutatud õiekujundisse ehk logo kajastab keskkonnaameti eesmärki hoida looduslikku tasakaalu ning luua head elukeskkonda.

Onemari sõnul oli õiekujuline ürgelementidega embleem ameti töötajate üsna üksmeelne valik mitmete pakutud logovariantide seast. «Mõtlesime valikut tehes eelkõige sellisele sümbolile, mis kõige paremini iseloomustab meie asutuse tööd,» märkis Onemar.

Keskkonnateenistuste, looduskaitsekeskuse ja kiirguskeskuse baasil moodustatud keskkonnaamet alustas tööd 1. veebruaril. Ametis on üle 400 töötaja, kellest enamik paikneb üle Eesti kuues regioonis.

Keskkonnaameti peakontor asub Tallinnas, Narva mnt 7a (endise looduskaitsekeskuse ruumides) ehk samas majas keskkonnaministeeriumiga. Regioonidel on kontorid kõigis maakondades ja need asuvad seniste keskkonnateenistuste ja looduskaitsekeskuse piirkondlikes ruumides.

Keskkonnaamet tegeleb riigi keskkonnakaitse ja -kasutamisega ning kiirgusohutusega, viies seejuures ellu ka sellealaseid programme ning tegevuskavu. Elanike ja ettevõtete jaoks tähendab keskkonnaameti loomine eelkõige seda, et keskkonnaalaseid lube, litsentse ning kooskõlastusi saab taotleda ühest kohast ja keskkonnaküsimuste lahendamine on arusaadavam.

Keskkonnaameti visuaalse identiteedi ehk Nelja Elemendi Õie looja on Identity OÜ, kes on loonud visuaalsed lahendused ka keskkonnaministeeriumile ning keskkonnaministeeriumi info- ja tehnokeskusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles