Simm kulutas raha reisimisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simmide kodumaja Sauel.
Simmide kodumaja Sauel. Foto: Pm

Herman Simmi spioonikarjääriga teenitud raha kulus ilmselt reisidele, mida ta suutis kahe viimase aasta sisse mahutada sadu.


Advokaat Owe Ladva väitel on  väheusutav, et Simm suutnuks Vene välisluurelt saadud raha eest soetada kinnisvara või koguda perekonnalt arestitud paarisaja tuhande kroonise koguväärtusega maalikogu.



«Esiteks on suur osa Simmile kuuluvast kinnisvarast saadud varade õigusjärgsetele omanikele tagastamise käigus või siis soetatud pangalaenu abil,» ütleb Ladva. «Kunstikogu väärtus pole väga suur ja sellestki on mitmed maalid Simmile kingitud.»



Kaitsja peab usutavamaks, et Simm kulutas teenitud raha oma suurimale kirele reisimisele. «Neid reise on tal ikka uskumatult palju, kui ma õigesti mäletan, siis kahe aasta peale näiteks paarsada,» ütleb ta.



Kuigi enamik reisidest olid komandeeringud, on nende hulgas ka väga palju selliseid, mille eest mees ise maksma pidi. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles