Soomlanna ehitas Talila külas lubatud kuuri asemel suvila

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palkmaja. Pilt on illustratiivne.
Palkmaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Pöide vallavalitsus veab juba üle poole aasta vägikaigast soomlasega, kes tohtis vastavalt planeeringule oma Talila külas asuvale krundile ehitada kuuri, kuid selle asemel kerkis kinnistule suvila.

«Omanikul on kaks varianti – kas hoone lammutada või seadustada,» ütles Pöide valla ehitus- ja majandusspetsialist Toomas Oll ajalehele Saarte Hääl.

Vastavalt detailplaneeringule võis omanik ühele kinnistule ehitada maja ja kaevu ja teisele 40 ruutmeetri suuruse kuuri. Omanik ei pidanud planeeringust aga kinni ning praegu on talle kuuluval Lintula kinnistul lubatust 10 ruutmeetrit suurem terrassi ja korstnaga hoone.

Saarte Häälele kirjutas suvila omanik Tuula Jutila, et on olnud mingi vääritimõistmine, sest tema ehitas hoone, millel ei ole vundamenti ja mille suurus on 35 ruutmeetrit.

Keskkonnaameti kaitse planeerimise spetsialist Kadri Paomehe sõnul asub soomlasele kuuluv Lintula maaüksus täies ulatuses Väikese väina loodus- ja Väinamere linnualal ning Väikese väina hoiualal ning lisaks asub maaüksus pea täies ulatuses Läänemere ranna ehituskeeluvööndis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles