Kapo kahtlustab kõrget ametnikku korruptsioonis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepoltisei
Kaitsepoltisei Foto: Mihkel Maripuu

Kaitsepolitsei kahtlustab korruptsioonikuriteos keskkonnainspektsiooni Lõuna ringkonna kalanduse peainspektor Tõnis Saaristet. Saaristele pannakse väidetavalt süüks, et ta olla seotud Peipsi kalaäriga, ajades oma naise kaudu ettevõtlust. Niisiis, ebaseadusliku kalaäri vastu võitlema pidanud Saariste võis olla ise osaline sealses kalaäris, mille märksõnadeks on aastaid olnud korruptsioon ja ebaseaduslik ülepüük.

Veel neli aastat tagasi oli Saariste Peipsi kalaäriga otseselt seotud – tollal töötas ta Peipsi kalakuningaks peetava ärimehe Paul Kärbergi alluvuses Peipsi Grupi kalatööstuse meistrina.

Postimehe andmeil otsis kapo eile läbi Saariste töökoha Tartus.

Keskkonnarikkumisi uuriva keskkonnainspektsiooni juht Peeter Volkov nimetas Saaristega juhtunut väga kahetsusväärseks. «Kahetsusväärne on tõdemus, et riigiametnikud ei anna endale endiselt aru, millega nad võivad tegeleda ja mis neile keelatud on.»

Volkovi sõnul on Saariste ametikoht keskkonnainspektsioonis väga oluline. «Sisuliselt oli ta Lõuna regiooni juhi parem käsi kalanduse valdkonnas. Tema vastutada olid kõik kalandusega seotud asjad kuues Lõuna-Eesti maakonnas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles