Politsei: koolide juures peaks teeolud üle vaatama neli korda aastas

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus.
Liiklus. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna juht Tarmo Miilits rääkis, et politsei pole omavalitsustele seoses liikluskorraldusega lasteasutuste lähistel ettekirjutusi teinud, kuid koostöö liikluskorralduse parandamiseks jätkub.

Enne septembri algust saatis politsei teeomanikele meeldetuletuse, et vaadataks üle liikluskorraldus koolide ja lasteasutuste lähedal.

«Selles ei olnud välja toodud konkreetseid kohti, vaid üldised soovitused, et jälgitaks tee seisundit, kõnniteede olemasolu, teekattemärgistust, valgustust, märkide nähtavust, aga ka haljastuse kõrgust jne,» rääkis Miilits.

Tema sõnul oli positiivne see, et kohalikud omavalitused tajusid oma rolli liiklusohutuse tagajana ning lühikese ajaga on palju jõutud ära teha.

«Ettekirjutusi politsei tänase seisuga teinud ei ole, kuid koostöö liikluskorralduse parandamiseks jätkub,» märkis Miilits. «Head näited tegutsemisest on mahukas ülekäiguradade joonimine Tallinnas, mis jätkub tänagi.»

Samuti tõi ta välja Jõhvi linnas viadukti ümberehitusega muutunud liikluskorralduse kohta n-ö ohutu koolitee skeemi avaldamise kohalikus lehes ning sealse ühise kontrollkäigu koolide ja lasteasutuste lähistele vallavalitsuse heakorraspetsialistiga.

«Nagu öeldud, jätkub koostöö liikluskorralduse parandamisel ka edaspidi. Ideaalis peaks kõik kriitilised kohad üle vaatama neli korda aastas, kui aastaaegadele omaselt valitsevad erinevad tingimused,» seletas Miilits. «Näiteks võivad suvel väga hea liikluslahendusega koha talvel ohtlikuks muuta kõrged lumevallid.»

Selliseid ohte ja liikluskorralduse kitsaskohti märkavad kõige paremini igapäevased liiklejad, mistõttu võiks Miilitsa sõnul olla liiklustemaatika regulaarselt päevakorras ka koolide ning lasteaedade hoolekogudes ja lapsevanemate koosolekutel, kus esitatud ettepanekud ja mured teeomanikule edastataks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles