Uuring: poolehoid sillale on saarlaste seas vähenenud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Saare maakonna püsielanike ja kohalike ettevõtjate seas tehtud arvamusuuringu tulemustest selgub, et toetus püsiühenduse rajamisele on veidi vähenenud ning kasvanud on paranenud parvlaevaühenduse toetajate osakaal, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Maanteeameti tellimusel tehtud küsitluse kohaselt leidis 94 protsenti püsielanikest, et laevaühendus on paari viimase aasta jooksul muutunud paremaks. Vähem ollakse rahul piletihindade, ühenduse sageduse ja ooteajaga sadamas. Samuti ilmnes, et püsielanikud tunnevad puudust vähemalt ühest öisest lisareisist.

Püsiühenduse loomist toetas 64 protsenti, selle vastu oli 29 ja arvamus puudus seitsmel protsendil vastanutest. Võrreldes varasema uuringuga on toetus püsiühendusele püsielanike seas veidi vähenenud, kirjutab ajaleht.

Maakonna liiklusühenduse parandamise alternatiividest hindavad püsielanikud kõige kõrgemalt varasemast paremat parvlaevaühendust - seda toetas uuringu järgi 68 ja vastu oli 18 protsenti. Silda pooldas 59 ja tunnelit 27 protsenti. Võrreldes 2009. aasta uuringutulemustega on inimeste poolehoid silla või tunneli rajamisele vähenenud ning püsielanikele on enam hakanud meeldima idee paranenud parvlaevaühendusest.

Ettevõtjatest leidis 95 protsenti, et laevaühendus on muutunud paari aasta jooksul paremaks. Nagu püsielanikud on ka ettevõtjad mõnevõrra vähem rahul ühenduse sageduse ja ooteaja pikkusega. Märksa madalam on rahulolu piletihindadega.

Jätkuvalt on ettevõtjate hulgas tugev toetus püsiühenduse rajamisele üle Suure väina - seda pooldas 67, vastu oli 31 ja erapooletuks jäi kaks protsenti küsitletud ettevõtjatest. Saare liiklusühenduse parandamise alternatiive vaadeldes pooldas 70 protsenti paremat parvlaevaühendust, silda soovis 69 ja tunnelit 32 protsenti ettevõtjaid. Kolme aasta tagusega võrreldes on ka ettevõtjate poolehoid püsiühenduse rajamisele vähenenud ning kasvanud on paranenud parvlaevaühenduse toetajate osakaal.

Uuringus osales Saaremaa 500 püsielanikku ning 100 maakonnas tegutsevat ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles