Keskerakond on mitte-eestlaste seas jätkuvalt populaarseim partei

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits / Postimees

Mitte-eestlastest kodanike seas on jätkuvalt populaarseim partei riigikogus opositsiooniline Keskerakond, samas kui eestlaste hulgas hoiab esikohta Reformierakond, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori uuringust.

Rahvusringhäälingu uudisteportaali teatel on Keskerakonna kolme kuu keskmine toetus mitte-eestlaste seas 75 protsenti. Keskerakonnale järgneb opositsiooniline Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) 12 ning Reformierakond 10 protsendi suuruse toetusega. Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) toetab samas vaid kaks protsenti mitte-eestlastest kodanikke.

Eestlaste hulgas on jätkuvalt populaarseim Reformierakond, mida toetab kolme kuu keskmisena 41 protsenti vastanutest. SDE toetus on uuringu kohaselt 25, IRLil 15 ja Keskerakonnal 12 protsenti.

Kokkuvõttes hoiab erakondade reitingu edetabelis kindlalt esikohta Reformierakond, keda toetas septembris 33 protsenti valimisealistest kodanikest. Nii Keskerakonda kui SDEd pooldas 24 ja IRLi 11 protsenti vastanutest.

TNS Emor esitab erakondade toetuse nende vastajate põhjal, kel on erakondlik eelistus olemas. Neid inimesi, kes ei osanud eelistada ühtki parteid, oli septembris 37 protsenti.

Erakondade igakuise populaarsusuuringu käigus küsitles uuringufirma 29. augustist 19. septembrini 889 valimisealist kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles