Eesti tahab India andekaid noori oma ülikoolidesse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Indias visiidil viibiv haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo avab sel nädalavahetusel Mumbais Eesti riigi, Eesti ülikoolide ja IT-akadeemia ühise info- ja kommunikatsioonitehnoloogia alase teabepäeva, kus tutvustatakse õppimisvõimalusi Eestis.

Eesti ülikoolid on juba mitmeid aastaid olnud teadlikud ja huvitatud Indiast kui välistudengite saatjariigist. Viimaste aastate jooksul on mitmed Indiast pärit tudengid asunud õppima Eesti ülikoolide magistri- ja doktoriõppesse. Seda protsessi toetab omal poolt ka peatselt avatav Eesti Vabariigi suursaatkond New Delhis.

Mitmed võimekad noored, kes on tulnud Eestisse doktoriõppesse, on tänaseks jäänud Eesti ülikoolide juurde järeldoktorantuuri. Indiast pärit noortele pakuvad valdkondadest huvi eelkõige info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, bio- ja materjalitehnoloogia ning meditsiin.

Eelmisel aastal õppis Eesti ülikoolides 16 Indiast pärit tudengit ja 8 teadlast. Meie ülikoolid loodavad neid numbreid kasvatada.

Eesti kõrghariduse ja teaduse tutvustamine ja koostöö arendamine Indias tuleneb Riigikogu väliskomisjoni Aasia raporti soovitustest ning Arengufondi Eesti-India seire analüüsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles