Kanada ametnik: seagrippi nakatunud õpilased paranevad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sead Mexico City naabrusesse jäävas farmis.
Sead Mexico City naabrusesse jäävas farmis. Foto: AP / Scanpix

Kanada Nova Scotia provintsi tervishoiuameti juht teatas pühapäeval neljast esimesest kinnitust leidnud seagripijuhtumist, nakatunud olid Mehhiko-reisilt naasnud õpilased.


Ameti juhi meditsiinidoktor Robert Strangi sõnul on tegu King's-Edgehill kooli õpilastega vanuses 12 kuni 17 või 18 eluaastat ning nende tervislik seisund on paranemas. Ta lisas, et kõikidel lastel avastatud tõbi on «väga leebeloomuline» ning ühtegi neist haiglasse sisse kirjutatud ei ole.

Kanada ametnikud peavad pühapäeva õhtupoolikul pealinnas Ottawas koosoleku, millel arutatakse edasisi samme seoses tõvega, mille Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO) on kuulutanud «rahvusvahelise mõõtmega rahvatervislikuks kriisiks».

Mehhiko tervishoiuametnike sõnul on seagripp tapnud alates puhkemisest 13. aprillil kuni 86 inimest ja nakatanud vähemalt 1400 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles