Andmekaitse algatas Inno Tähismaa suhtes väärteomenetluse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inno Tähismaa
Inno Tähismaa Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Andmekaitseinspektsioon alustas endise Äripäeva ajakirjaniku Inno Tähismaa suhtes väärteomenetluse seoses inimeste isikuandmete avalikustamisega oma ajaveebis.

«Arvestades rikkumiste arvu, ulatust ja seda, et inspektsiooni hoiatustele ei ole reageeritud, alustati Inno Tähismaa suhtes väärteomenetlust, mille käigus on üle kuulatud palju tunnistajaid,» ütles inspektsiooni pressiesindaja Elsa Neeme BNSile.

Tema sõnul teeb inspektsioon väärteomenetluses lõpliku otsuse pärast menetluse lõppemist.

Vastavalt isikuandmete kaitse seadusele saab füüsilist isikut karistada isikuandmete töötlemise nõuete rikkumise eest kuni 18 000-kroonise trahviga.

Neeme sõnul on tänase seisuga inspektsiooni pöördunud viis inimest, kes soovivad, et nende nimede, piltide ja muude isikuandmete avaldamine Inno Tähismaa ja tema abikaasa Irja Tähismaa blogis lõpetataks.

Inspektsioon koostas 19. märtsil järelvalvemenetluse korras Tähismaadele isikuandmete avaldamise lõpetamise kohta kohustusliku ettekirjutuse, mille täitmise nad on kohtus vaidlustanud.

Inno ja Irja Tähismaal on seoses oma blogiga kohtuvaidlusi olnud ka varem.

Harju maakohus keelas mullu septembri alguses Inno Tähismaal tema endise abikaasa Ingrid Tähismaa avalduse alusel avaldada trükistes, televisioonis, raadios ja internetis oma ekskaasa ning nende kahe lapse eraelu puudutavaid andmeid.

Kuigi ajakirja Kroonika pikaaegse peatoimetajana tuntuks saanud Ingrid Tähismaa nõudis terve blogi sulgemist, ei pidanud kohus seda põhjendatuks, sest see oleks riivanud ka Inno Tähismaa praeguse abikaasa Irja Tähismaa õigusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles