Ühendkuningriigis tuvastati kaks seagrippi nakatunut

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmel pool maailmas kontrollitakse võimalikke seagrippi nakatanuid.
Mitmel pool maailmas kontrollitakse võimalikke seagrippi nakatanuid. Foto: AFP / Scanpix

Tervishoiuminister Alan Johnsoni sõnul kontrollitakse 25 inimest, kellel ilmesid gripisümptomid. Kaheksa testi tulemused osutusid negatiivseks, kuid kaks inimest on nakatunud ohtlikusse viirusesse. 


Ühtlasi on Ühendkuningriigi võimud hoiatanud briti turiste reisimise eest riikidesse, kus seagrippi haigestumine on kinnitust leidnud, teatas BBC News.

Mehhiko tervishoiuministri sõnul võib seagrippi olla surnud 150 inimest, kuid seni on arstid kinnitanud, et selle tagajärjel hukkus hinnanguliselt 20 inimest. Seagrippi haigestumine on leidnud kinnitust ka USAs, Kanadas ja Hispaanias. 

Šveitsis, Brasiilias, Austraalias, Iisraelis, Uus-Meremaal, Rootsis, Taanis, Prantsusmaal, Itaalias, Peruus, Colombias kontrollitakse isikuid, kellel on ilmnenud gripisümptomid, kuid tulemused pole veel selgunud, vahendas AFP.

Ühendriikide riigisekretäri Hillary Clintoni sõnul on USAs seagrippi nakatunud vähemalt 40 inimest. Clinton kutsus Mehhikosse reisijaid ettevaatlikkusele ja kinnitas, et Ühendriigid suhtuvad probleemi väga tõsiselt. USA võimud on riigis välja kuulutanud tervishoiualase eriolukorra, kuid president Barack Obama on soovitanud asjatut paanikat vältida. 

Kanadas on haiguse küüsi langenud kuus inimest ja ainsa Euroopa riigina on Hispaanias leidnud kinnitust üks juhtum.

Täna kohtusid Genfis ka Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) eksperdid, kes siiski reisipiirangute kehtestamiseks ettepanekuid ei teinud, teatas AFP. Euroopa Komisjoni tervishoiuvolinik Androulla Vassiliou on soovitanud inimestel vältida ebavajalikke sõite riikidesse, kus seagripp on leidnud kinnitust.

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon hoiatas täna, et seagripi puhul eksisteerib potentsiaalne pandeemiaoht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles