Sulev Valner lahkub Maalehe juhi kohalt

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Maalehe peatoimetaja Sulev Valner otsustas isiklikel põhjustel lahkuda senisest ametist.

Valner ütles Postimees.ee'le, et otsus ametist lahkuda sündis väga selge isikliku valiku ja otsuse tulemusel.

Valner kolib suvest üheks aastaks Võrumaale, mistõttu otsib Maaleht uut peatoimetajat. Maaleht korraldab peatoimetaja leidmiseks avaliku konkursi. Sulev Valner täidab peatoimetaja ülesandeid 28. juunini.

Valner ütles, et kui näiteks tema hea sõber Tiit Pruuli otsustab aja maha võtta ning minna näiteks ümbermaailmareisile, siis miks ei võiks tema samas vanuses samuti aega maha võtta.

«Olen kümme aastat olnud meedias tippjuhi kohal ning ei pea kellelegi midagi tõestama,» leidis Valner, kes kavatseb minna Võrumaale isatalu pidama.

«Internet on ju olemas,» ütles Valner vastuseks küsimusele, kas ta lahkub ajakirjandusest täielikult. «Vikerraadio «Rahva teenrite» saates ilmselt jätkan, sest paistab, et see huvi on mõlemapoolne.»

Valner, kelle otsus lahkuda tippjuhi kohalt oli enda sõnul selgelt perekondlik ning sündinud pikema aja jooksul, lisas siiski, et päeva pealt ta Maalehte ei jäta.

«Teen praegust tööd siiski veel paar kuud, kuni konkursiga uus peatoimetaja leitakse ning kui kõik sobib, jätkub ilmselt ka koostöö Maalehega,» sõnas ta.

Valner töötas Maalehe peatoimetajana alates 2007. aastast, enne seda oli ta kolm aastat Eesti Raadio juhatuse liige ning enne seda kuus aastat Maalehe peatoimetaja. 

«Uue peatoimetaja leidmiseks kuulutame välja avaliku konkursi,» ütles Maalehe juhatuse esimees Kadi Lambot.

«Sulevile suur tänu tehtu eest. Ta jääb lehega seotuks, tema kirjutisi saab lehest lugeda ka edaspidi. Uuelt peatoimetajalt ootame värskeid ja lennukaid ideid, kuidas Maalehe head hingamist veelgi hoogustada. Nagu maaelu on viimastel aastatel muutunud, on muutunud ka Maaleht. Uuelt peatoimetajalt ootame traditsioonide jätkamist, arengut ja elujõudu,» sõnas Lambot.

Möödunud aasta augustis lahkus ettevõttest Maalehe Raamatu pikaaegne direktor Signe Siim.

1987. aastast ilmuma hakanud Maaleht kuulub 2007. aastast Ekspress Grupile, lehe keskmine tiraaž märtsis oli 43 000 eksemplari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles