Rohelised ühinevad Ansipi umbusaldusega

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Toomas Huik

Erakond Eestimaa Rohelised ühines samuti Keskerakonna ettepanekuga algatada peaminister Andrus Ansipi vastu umbusaldus.

Roheliste riigikogu fraktsiooni aseesimees Marek Strandberg ütles Kuku raadiole, et tema teada on nüüd enamik nende erakonna omadest toetusallkirja andnud.

«Kui keegi veel mitte, siis pole tõenäoliselt veel jõudnud,» kinnitas Strandberg. Ta lisas, et tülitsev valitsus pole suuteline selgepiirilisi otsuseid tegema ja see pole enam poliitiline küsimus, vaid ohtlik riigile.

Kui umbusaldusavaldus läheb läbi, siis saab hakata läbi rääkima uue koalitsiooni moodustamisest.

«Kui ei lähe, siis püüab olemasolev koalitsioon kas võimu või millegi muu nimel püsida tugevamalt positsioonil ja hakkab loodetavasti mõneks ajaks jälle sisukamalt tööle,» arvas Strandberg.

Kui ka koalitsioon laguneb, siis rohelised valitsusse Strandbergi sõnul ülepeakaela ei kiirusta.

«Meil on väga selge majandus- ja keskkonnakava, mida me sooviksime küllaltki jõuliselt realiseerida,» selgitas ta ja lisas, et kui mõni koalitsioon selle võimaluse neile annab, siis on ka võimalus läbirääkimisteks.

Ta kinnitas, et lihtsalt niisama paari ministriportfelli pärast rohelised valitsusse pürgima ei hakka.

Umbusaldusavalduse algatamise ettepaneku tegi Keskerakond, täna teatas ka Rahvaliit, et toetab ettepanekut.

Praegu on kogutud 36 allkirja, sealhulgas nelja rohelise ja viie rahvaliitlase allkirjad. Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni pressinõunik Toomas Raag kinnitas Kukule, et oodatakse ära paar välislähetuses viibivat opositsioonipoliitikut ja avalduse sisseandmise kuupäev saab selgeks lähiajal, eeldatavasti selgub midagi juba homsel fraktsiooni koosolekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles