New Yorgis suleti seagripipuhangu tõttu kolm kooli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Susan B. Anthony koolis New Yorgis Queensi rajoonis riputatakse üles õppeasutuse sulgemist puudutavaid teateid.
Susan B. Anthony koolis New Yorgis Queensi rajoonis riputatakse üles õppeasutuse sulgemist puudutavaid teateid. Foto: AP / Scanpix

New Yorgi ametnikud ütlesid eile, et seagripi puhangu tõttu on suletud kolm kooli ja üks õpetaja viibib haiglas raskes seisundis.


Kokku umbes 4500 õpilasega koolid jäävad suletuks järgmise nädala lõpuni, sest «neis koolides oli gripilaadsete haigusjuhtude erakordselt kõrge tase», ütles linnapea Michael Bloomberg.

Queensi linnajaos asuvast kolmest koolist ühes kinnitati seagrippi neljal õpilasel ja ühel õpetajal, kelle seisund on «kriitiline», sõnas Bloomberg.

Gripilaadsete nähtudega saadeti koju üle 50 õpilase. Teises koolis puudus tundidest 241 ja kolmandas 29 õpilast, kellel oli gripille viitavaid sümptomeid.

Tegemist on kahe põhi- ja ühe algkooliga.

Ühendriikide tervishoiuametnikud ütlesid varem päeval, et kinnitatud seagripijuhtude arv kerkis üle 4000, kokku 47 osariigis ja Columbia distriktis. USAs on A-gripi H1N1 viirusesse surnud kolm inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles