Reformipartei kutsub oma liikmeid usinalt netikommentaare kirjutama

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna sümboolikaga tort.
Reformierakonna sümboolikaga tort. Foto: Margus Ansu

Reformierakonna peakontor on ainuüksi maikuus saatnud partei liikmetele üle kümne üleskutse mõjutada uudisteportaalidel olevate küsitluste tulemusi ning kirjutada uudis- ja arvamuslugude taha reformiparteile soodsaid kommentaare.

Kommentaare soovitab parteilastel kirjutada erakonna avalike suhete juht Silver Pukk, kes annab parteisisesel meililistil lingid vajalikele portaalidele ning ka üldised suunised, mida teha. Nii näiteks on ta saatnud 13. mail kell 11.48 järgmise üleskutse - «Kõik kiirelt kommima selle VASTU, et tööandjate keskliit tahab tõsta töötuskindlustusmakse tõsta 4%ni !!!».

Üleskutse juures on lingid mitmele uudisteportaalile ning lisaks veel soovitus, et «kommid võiksid olla stiilis sellised: Töötuskindlustusmakse tõus ei lahenda olemuslikku probleemi - hüvitised on liiga kõrged. Kes need maksjad on täna ja kui töötus tõuseb, kas tõstame selle maksu 10%ni? Millal tööandjad valivad endale päris esindajad? Kas Kriis ja Veskimägi ikka räägivad ettevõtjate nimel või on neil oma diil?»

Samal päeval kell 13.58 kutsus ta aga oma parteikaaslasi osalema Äripäeva kodulehel olnud küsitlusel, kas toetate peaminister Andrus Ansipi umbusaldamist ning vastama «mõistagi EI».

18. mail kell 17.57 teatas aga Pukk, et järgmisel päeval on meedias oravapartei vastulöök sotsidele - Kristen Michal Äripäevas, Rein Lang Postimehes, Jürgen Ligi Delfis ja Taavi Rõivas Õhtulehes. «Olge valmis kohe hommikul (või isegi öösel) tulistama ja käte, jalgade ja peaga meie poliitikute seisukohti toetama!» kirjutas ta partei siselistis.

21. mail kell 14.03 meelitas Pukk osalema parteilasi Äripäeva küsitluses «Kas pooldad sotside väljaheitmist valitsusest» ja Postimehe gallupis «Kes on valitsuse tööga erakondadest hakkama saanud». Esimeses küsitluses soovitab ta vastata «jah» ning teises anda hääl Reformierakonnale.

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ütles täna Postimees.ee`le, et Puki saadetud teated läksid erakonna noorteklubi tekitatud meililisti.

«Meie noorteklubi, kes on nii või teisiti internetikeskkonnas aktiivne, otsustas, et teeb huvilistele, kes on valmis kaasa mõtlema igapäevapoliitikas ja olema kursis meediaga, oma eraldi listi,» sõnas ta. «Ja sellest listist ei ole me kunagi saladust teinud.»

Michali sõnul on noortele seatud ka kindel reegel - internetikommentaarid peavad olema viisakad ja väärikad.

«Kuna on kuuldusi, et kahtedel valimistel on kaks erakonda kasutanud palga eest kommentaatoreid ning ka praegu räägitakse vähemalt ühest, siis meie otsustasime, et seda teed me ei lähe,» lausus Michal. «Me ei pea õigeks, et kommentaariruumis möllavad palgalised inimesed, ehkki on kahtlusi, et sellist tegevust harrastatakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles