Pakistani armee võttis Talibanilt tagasi tähtsa linna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani sõdurid Mingoras.
Pakistani sõdurid Mingoras. Foto: AP / Scanpix

Pakistani sõjaväe teatel on nad saanud Talibani võitlejate käest tagasi kontrolli peamise linna Mingora üle võtmetähtsusega Swati orus Loode-Pakistanis, vahendas uudisteagentuur AFP.


Teade tuli mõned päevad pärast seda kui sõjavägi oli lubanud, et Mingoras lüüakse plats Talibani võitlejatest puhtaks. Linn on Swati oru võimu- ja ärikeskus. Armee teatel kontrollivad nad nüüd kogu linna, väiksemaid kokkupõrkeid islamimässulistega on vaid äärealadel.


Taliban omakorda teatas varem sel nädalal, et võitlejad tõmbuvad Mingorast välja, et vältida tsiviilisikute hukkumist rasketes lahingutes Pakistani armeega. Linnaelanike teatel pole neil elektrit ja puudus on nii toidust kui veest.

Pakistani armee sõnul võitlevad paari tuhande Talibani mässulisega Swati regioonis umbes 15 000 sõdurit, praeguseks on tapetud umbes 1200 islamimässulist ja 90 sõdurit.

See on Pakistani kolmas sõjaväeoperatsioon Talibani vastu selles piirkonnas viimase kahe aasta jooksul. Operatsiooni alustati pärast seda kui relvastatud Taliban jõudis Pakistani pealinnast Islamabadist umbes kuu aega tagasi juba vaid 100 kilomeetri kaugusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles