Rahvusringhääling maksab uue maja projekteerijale üle 10 miljoni

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitekt Erik Nobeli (Nobel arkitekter AS) visioon rahvusringhäälingu uuest majast Tuisu tänaval
Arhitekt Erik Nobeli (Nobel arkitekter AS) visioon rahvusringhäälingu uuest majast Tuisu tänaval Foto: ERR

Eesti Rahvusringhääling (ERR) sõlmis Kristiinesse Tuisu tänavale rajatava uue hoone insenerosade projekteerimise-peaprojekteerija teenuse lepingu EA Rengiga ning maksab firmale üle 10 miljoni krooni.

Rahvusvahelise riigihanke insenerosade projekteerimise-peaprojekteerija teenuse osutamiseks võitis AS EA Reng maksumusega 10,7 miljonit Eesti krooni, millele lisandub käibemaks, teatas ERR.

Vastavalt lepingule on projekteerijal aega põhiprojekti etapi lõpetamiseks 15 kuud lepingu allkirjastamisest. Põhiprojekti valmimise järgselt saab välja kuulutada ehitushanke uue maja ehitamiseks.

Seniste plaanide kohaselt lüüakse maja ehitamiseks kopp maasse 2011. aasta alguses ning kaks aastat hiljem hakkavad Eesti Raadio ja ETV seal tööle.

Rahvusringhäälingu uue hoone asukoht on Tuisu 21 ning projekteerimistööde aluseks on 2007. aasta augustis rahvusvahelise avatud arhitektuurikonkursi võitnud Nobel arkitekter AS ideelahendus «RING-HÄÄL-HING».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles