Raplamaal hukkus kaks raudteetöölist

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna keskpäeval hukkusid Raplamaal rongi alla jäänud kaks raudteetöölist.

Õnnetus juhtus kell 12.15 Rapla maakonnas Rapla vallas Hagudist kolm kilomeetrit Rapla poole Aranküla ülesõidu ja Hagudi raudteejaama vahelisel teel.

Raudteetöölised, 1948. ja 1950. aastal sündinud meesterahvad, jäid Rapla suunas liikunud plaanivälise rongi ette ja hukkusid.

Edelaraudtee Infrastruktuuri AS juhataja Rain Kaarjase sõnul oli tegemist pikka aega raudteel töötanud kogenud meestega. «Uskumatu, et midagi sellist juhtus,» ütles Kaarjas.

Ta lisas, et tegemist oli hooldusest tulnud rongiga, mille testimiseks tuleb läbida teatud hulk kilomeetreid. Õnnetuse hetkel oli rong tegemas just sellist testsõitu.

Töölised olid firma esindaja sõnul teostamas plaanilisi hooldustöid.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Ülle Laas ütles Postimees.ee'le, et hetkel selgitatakse kriminaalmenetluse käigus välja õnnetuse asjaolud.

Edelraudtee siseselt on alustatud samuti juhtunu asjaolude selgitamist. Kaarjase sõnul uuritakse välja, kas keegi jättis töölisi testsõidust informeerimata ning miks mehed lähenevat rongi ei märganud.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles