Kuressaare lähedal sõitis Rootsi jaht madalikule

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madalikule sõitnud jaht oli teel Kuressaare jahisadamasse.
Madalikule sõitnud jaht oli teel Kuressaare jahisadamasse. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eile sai Lääne piirivalvepiirkonna Kuressaare  merevalvekeskuse korrapidaja abikutsungi Rootsi lipu all sõitvale jahile, mis oli madalikule sattunud Kuressaare lähedal.

Teisipäeva õhtupoolikul, kell 17.30 teatas Kuressaare merevalvekeskuse korrapidajale Kuressaare jahisadama kapten, et sadama faarvaatri läheduses on purjedes jaht, mis ei liigu ning on kreeni vajunud. Sadamakapteni arvates oli jaht madalikule sattunud.

Juhtumist anti teada Kuressaare piirivalvekordoni toimkonnale, kes sõitis sündmuskohale asjaolusid selgitama.

Sündmuskohal selgus, et kivisele madalikule oli sõitnud Rootsi lipu all sõitnud jaht Felicia, mille pardal viibis kaks inimest.

Piirivalvekordoni toimkond alustas aluse vabastamist madalikult, kuid väga madala, umbes meetri sügavuse merevee seisu tõttu ei olnud võimalik jahti lahti saada. Samuti segas päästmistöid tugev, kuni 17 meetrit sekundis puhunud edelatuul.

Pärast paar tundi kestnud katsetusi jaht madalikult lahti saada, lõpetas kordonitoimkond oma tegevuse ning Felicia meeskond jäi ootama ilma paranemist.

Seilajate tervislik seisund oli hea ning nad ei soovinud enda jahi pardalt lahkuda.

Piirivalve võttis ühendust vastavat teenust osutava kohaliku kalamehega, kes oli nõus ilma paranedes rootslastele appi minema.

Merevalvekeskuse korrapidaja hoiab sidet jahi meeskonnaga ja inimelude ohtu sattumisel on piirivalve valmis abistama.

Felicia, mille pardal viibis kaks meeskonnaliiget, oli teel Kuressaare sadamasse.

Sadamasse sissesõidul sattus alus madalikule, mis asub sadamast ligikaudu 3,5 kilomeetri kaugusel edela pool, Loode tammiku suunas.

Samas paigas juhtus õnnetus ka kuu aega tagasi, kui madalikule jäi kinni Vene lipu all sõitnud kaater Pearl.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles