Eesti ja Vene piirivalvejuht: olukord piiril on stabiilne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalveameti peadirektor Roland Peets.
Piirivalveameti peadirektor Roland Peets. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Piirivalveameti peadirektor Roland Peets ning Vene piirivalvejuht Vladimir Pronitšev tõdesid neljapäeval toimunud kohtumisel, et olukord Eesti ja Venemaa piiril on stabiilne.


Piirivalvekolonel Roland Peets ütkes piirivalveameti pressiesindaja vahendusel BNSile, et kohtumisel Pronitševiga tuli jutuks piiriülene kuritegevus ja koostöö selle ennetamiseks.

«Rääkisime ka sellest, et piiripunktid hakkavad kitsaks jääma, kuna piiriületuste arv on üle 30 protsenti tõusnud. Arutasime seda, kuidas minna edasi. Jäime seisukohale, et selline kohtumiste praktika peaks edaspidi jätkuma,» lausus Peets.

Peets ja Pronitšev arutasid ka võimalust minna teenistuse planeerimisel üle kolmeaastasele tööformaadile, mis tähendab seda et ühiste tegevuste planeerimine toimub kolme aasta peale ette.

«Kuna valvame ühte piiri, siis ükskõik, kummal poolel toimub ebaseaduslik tegevus, siis see on meie ühine probleem. Oluline on, et me neid küsimusi ühiselt lahendame ja korraldame oma tegevuse vastavalt sellele,» lausus Peets.

Vene föderaalse julgeolekuteenistuse direktori esimene asetäitja, piirivalveteenistuse ülem armeekindral Vladimir Pronitšev saabus Eestisse visiidile kolmapäeval ning ta lahkub neljapäeva õhtul.

Nii kõrgetasemelist töökohtumist Vene piirivalvega viimase viie aasta jooksul toimunud.

Eesti ja Vene piirivalvejuhid allkirjastasid koostööprotokolli 15 aastat tagasi, 29. novembril 1994.

Armeekindral Pronitšev töötab Vene föderatsiooni piirivalveteenistuse ülemana 2003. aastast. Eestit külastas ta esmakordselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles