Politsei ja piirivalve ühispatrull tabas purjus jahimehed

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veepolitsei.
Veepolitsei. Foto: Joosep Martinson/Õhtuleht

Põhja prefektuuri veepolitsei ja Põhja piirivalvepiirkonna ühispatrull pidas eile hommikul Kurkse väinas kinni väikelaeva, millelt tabati kaks joobes jahimeest.


«Kella kuue ajal hommikul märkasime Kurkse väinas väikelaeva, millel puudusid registreerimismärgid,» rääkis Põhja prefektuuri veepolitsei juht komissar Toomas Lindjärv. «Kontrollimisel selgus, et laevas olnud kolmel mehel puudusid päästevestid. Kuna kaks jahirelvadega kaasreisijat, kes enda sõnul olid teel pardijahile Väike-Pakri saarel, käitusid kahtlust äratavalt, otsustasime kontrollida ka nende võimalikku alkoholijoovet.»


35-aastastel Ahtol ja Hannesel tuvastati mõlemal ühepromilline alkoholijoove. Meeste suhtes alustati väärteomenetlust ja politsei konfiskeeris nendelt jahirelvad. Samuti alustati menetlust laevajuhi suhtes, kuna ta sõitis registreerimata väikelaevaga. Relva- ja jahiload olid Ahtol ning Hannesel olemas.

Politsei ja piirivalve ühispatrullide eesmärk on tagada avalik kord ning turvalisus Harjumaa veeteedel ja rannikualal ning jälgida meresõidu ohutusnõuete täitmist väikelaevade liikluses. Lisaks veeliiklusele, sadamatele ja randadele kontrollitakse ka väikesaari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles