Rae vallavanem premeeris hauarüüstajate tabajat

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hauarüüstajate tabaja Inge Poltimäe koos tütrega.
Hauarüüstajate tabaja Inge Poltimäe koos tütrega. Foto: Styna Eerma

Rae vallavanem Raivo Uukkivi andis 5000 krooni suuruse preemia inimesele, kes andis vihje, mis viis hauarüüstajate tabamiseni.

2008. aasta suvel rüüstasid vandaalid Rae valla kalmistut, vahendas valla pressiesindaja.

Kalmisturüüstamise suhtes algatati kriminaalasi, mis ei ole siiani lahenduseni jõudnud. Paar nädalat hiljem aga tabas tähelepanelik kodanik surnuaial vandaalitsevad teismelised, kes uurimise käigus oma süü üles tunnistasid. Alaealiste komisjon määras neile ühiskondlikult kasuliku töö surnuaial.

Pärast esimest vandalismiakti lubas Raivo Uukkivi maksta omast taskust 10 000 krooni inimesele, kes annab vandaalide kohta infot, mis viib nende tabamiseni. Vallavanema eestvedamisel pandi alus ka Antivandalismi fondile, sihtasutusele, kuhu kogutakse vahendeid vandalismiaktide tagajärjel tekitatud kahju korvamiseks.

Et esimene rüüstamisjuhtum on siiani lahenduseta ning ilmselt ka ei jõua lahenduseni, siis otsustas Uukkivi premeerida 5000 krooniga valvsat kodanikku, kelle otsustav tegutsemine viis teise rüüstamise toimepanijate tabamise ja karistamiseni. 

«Tahan preemiat välja makstes edastada kaks olulist sõnumit. Esiteks, et inimene, kes otsustaval hetkel ei poe põõsasse, vaid tegutseb, väärib tunnustamist. Teiseks soovin, et mistahes õigusrikkuja Rae vallas teaks, et tema tabamise eest pannakse välja preemia ja see makstakse ka välja. Ma soovin, et kuriteo ohvrite asemel tunneksid kurjategijad end Rae vallas ebamugavalt ja ebaturvaliselt,» ütles Uukkivi preemia üle andmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles