Venemaa meelitab eestimaalasi Kaliningradi kolima

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kaliningradi sadamale.
Vaade Kaliningradi sadamale. Foto: SCANPIX

Venemaa saatkonna eestvõttel tutvustati Tallinnas ümberasumise võimalusi Kaliningradi oblastisse; inimesed tulid küll uurima, aga otsustamisega ei kiirustata.

Palk on Kaliningradis väike ja ka elamispinna leidmine pole kindel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

2006. aasta suvel Venemaa toonase presidendi Vladimir Putini algatatud välisriikides elavate kaasmaalaste kojukutsumisprogramm ei leidnud Eesti venelaste seas erilist poolehoidu algusest peale.

Kuna kaasmaalaste kojukutsumist põhjendati Venemaa mitmete regioonide arendamise vajadusega, siis reeglina need paigad jäid Kesk-Venemaale ja euroopaliku eluga harjunud eestimaalasi ei ahvatlenud. Täna aga tutvustati Tallinnas hotellis Meriton kaasmaalastele võimalust kolida märksa atraktiivsemasse piirkonda, nimelt Kaliningradi oblastisse.

Kaliningradi oblastisse vajatakse ehitajaid, autojuhte, insenere, lukkseppi, keevitajaid ja paljude teiste erialade esindajaid, kuid keskmine palk jääb meie rahas 3000-4000 tuhande krooni kanti.

Venemaa kaasmaalaste programmi raames on kolme aasta jooksul Eestist Venemaale tagasi pöördunud vaid 20 perekonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles