Kapo otsis läbi ajalooklubi Front Line ruumid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei vapp.
Kaitsepolitsei vapp. Foto: Peeter Langovits

Kaitsepolitsei otsis eile läbi Tallinnas tegutseva ajalooklubi Front Line ruumid ning viis kaasa seal olnud relvade kollektsiooni ja arvuti.

Klubi juhatuse esimees Maksim Demidov rääkis Postimees.ee'le, et kuulis eile õhtul klubikaaslastelt, et organisatsiooni ruumides on tundmatud revlastatud mehed.

Tema sõnul kästi kohal olnud klubi liikmetel lahkuda ning mitte kellelegi helistada. Tema jutu järgi viisid kapo töötajad kaasa klubi raamatupidamisandmetega arvuti ning Teise maailmasõja aegsete relvade kollektsiooni, mille väärtus on 300 000 krooni.

Relvakollektsioonis olnud eksponaatide kohta olid Demidovi sõnul olemas dokumendid ning tema jutu järgi ei olnud neid relvi võimalik sihipäraselt ka kasutada.

«Relvad olid ümberehituse teel kasutuskõlbmatuks muudetud ning politseis registreeritud,» kinnitas Demidov. Tema jutu järgi kapo ametnikud oma tegevuse kohta ühtki selgitust ei jaganud.

Kaitsepolitsei komissar Andres Kahar kinnitas, et läbiotsimine klubi ruumides toimus ning see teostati karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad lõhkeaine ja tulirelvade või nende laskemoona ebaseaduslikku käitlemist.

Valimisliidu Klenski Nimekiri koosseisus Tallinna linnavolikogusse kandideeriv Maksim Demidov Kahari sõnul kriminaalasjaga seotud pole. Demidov kaotas 2007. aastal aprillirahutustes osalemise pärast töö Ämari vangla vangivalvurina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles