ERR lõpetab lepingu Viasatiga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viasati komplekt.
Viasati komplekt. Foto: Andres Teiss/ Postimees.

Rahvusringhääling lõpetab uuest aastat lepingu Viasatiga, mis on edastanud satelliidiplatvormil ETVd, kuid mitte ETV 2.

Viasat on reklaaminud oma satelliidilevi maapealse analooglevi asendajana, kui see 2010. aasta juunis lõpeb, kuid Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles, et selline reklaam on eksitav, sest Viasati edastatavate kanalite hulgast puudub avalikõiguslik programm ETV 2, vahendas ERR Uudised.

Tema sõnul on tegemist kohatu tsensuuriga ja arusaamatu suhtumisega, seda enam, et Kanal 11 ja TV 6 on Viasati vahendusel nähtavad.

Viasati Eesti turundusjuht Pavel Maskaljun ütles, et kanali lisamine satelliidile tähendaks väga suurt, miljonitesse kroonidesse ulatuvat kulu. «Kuna ERRi eelduste kohaselt peaks ETV 2 puhul satelliidile lisamise kulud kandma Viasat, on meie jaoks tegemist väga suure investeeringuga,» sõnas ta.

Maskaljun märkis, et Viasat loodab siiski jõuda ERRiga kokkuleppele. «Oleme valmis sobivat lahendust otsima, me ei välista ETV 2 lisamist ja kindlasti ei soovi loobuda ETV kanalist,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles