Hispaania netiahistaja tegutseb endiselt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hispaanlanna Elishana tuntuks saanud netiahistaja šantažeeris noorukeid veel tänavu augustiski hoolimata sellest, et ametivõimud on tema isiku kindlaks teinud.


Väikelinnas elava perekonna 15-aastane võsuke Kaspar langes samamoodi «hispaanlanna» väljapressimise ohvriks, mis leidis oma lõpu alles hiljuti, vahendas ETV saade «Pealtnägija».

Väikelinna poisi kontakt hispaanlannaga algas kuu varem nagu kõigil teistel Rate.ee-s. Kõik läks täpselt sama rada pidi. End seksika hispaania tüdruku Elishana esitlenud netituttav saatis endast poolpaljaid pilte ja tahtis, et poiss näitaks vastutasuks ennast. Vaid mõne tunniga oli nooruk nii üles köetud, et saatis võõrale endast juba alasti pilte.

Esimesed kolm kuud nõudis manipulaator Kasparilt fotosid, aga siis arenes asi edasi videoteni. Pärast pikka puiklemist soostus poiss ennast näitama veebikaamera kaudu, sest uskus, et seda ei saa salvestada. See oli mõistagi rumalus. Nüüd oli ahistajal kompromiteeriv video, mille avaldamise ähvardusel hakkas ta klippe juurde nõudma.

Hämmastaval kombel ei taibanud lõa otsas poiss ikka veel, et väljapressija pole tegelikult tüdruk. Tõe sai Kaspar teada alles veebruaris, neli kuud pärast tutvuse algust. Tagantjärgi on teada, et piltidel, mida võrgutaja endast saatis, on tegelikult üks rahvusvaheliselt tuntud Argentiina sekspomm.

Kas oli väljapressijal ükskõik või pidas ta kontrolli ohvri üle juba totaalseks, aga kaks nädalat hiljem helistas hispaanlane Kasparile. Ligi aasta kestab perversne pealesunnitud sõprus, kus kiusaja ühelt poolt avaldab eestlasele armastust, teisalt nõuab näiteks, et poiss talle laulaks.

Peale vähemasti kolm korda nädalas helistamise, dikteeris väljapressija, mis ajal pidi poiss arvutis olema ja temaga suhtlema.

Vanemad ei kahtlustanud midagi ka siis, kui pervert viis väljapressimise uuele tasemele - ta viis Kaspari kokku ühe teise ohvriga samast linnast.

Tegelikult haudus pervert plaani, mis on oma räiguses jahmatav. Ta nõudis, et poisid teeksid koos seksivideo.

Kõlab uskumatu, kuid nurkaaetud noorukid otsisidki mahajäetud maja ja proovisid seal homopornot teha, kuid ei olnud suutelised seda siiski tegema.

Asenduseks saatsid mõlemad poisid eraldi video. Aasta jooksul tegi Kaspar kokku ligi 30 intiimset klippi, neist viimase augusti lõpus. Kusjuures kas armastusest või oma ohvrite üles kütmiseks saatis hispaanlane endast vastu samasuguseid kiimlemise klippe ja fotosid.

Ühele ohvrile saatis ta isegi enda nime ja aadressi. Selgub, et pervert, kes ainuüksi Eestis terroriseeris vähemasti 43 noorukit, on vaid 22-aastane Benjy Cabello Sanchez, kes elab Hispaanias Cadizi lähistel ja tegeleb orienteerumisspordiga.

Kui Kaspar lõpuks septembri alguses vanematele südame puhtaks rääkis, oli see küll kergendus, aga väljapressimine jätkub. Viis päeva pärast ülestunnistust nõuab hälvik uut poistevahelise seksi klippi ja on selleks aega andnud kaks päeva või muidu...

Asjast teada saades pöördus Kaspari isa kohe politseisse, aga head nõu ei saanud. Pere kutsuti pealinna ütlusi andma alles järgmiseks nädalaks.

Prokuratuur teatas juba kevadel, et interneti sariahistaja isik on teada, aga tema nime välja ei öeldud. Kui «Pealtnägija» fotot näitab, kinnitab prokurör, et rahvusvahelist furoori tekitanud pervert on tõesti seesama 22-aastane Benjy Sanchez, kes on töötu ning elab oma vanematega.

Kõige külluslikum maasikavälu oli siiski Eesti ja Rate.ee. «Oi, see talle väga meeldis, et Eesti on väike ja et meil on nii tore suhtlusportaal nagu Rate, kuhu lapsed ennast kõik, kogu oma elu kirja panevad. Vähe sellest, et nad sinna panevad oma enda pilte, nad panevad oma pere pildid, nad panevad oma koolikaaslaste pildid ja oma sõprade pildid,» rääkis vanemprokurör Lea Pähkel.

«Nad kirjutavad ülesse, millistes trennides nad käivad ja tal oli väga lihtne siin tegutseda, sest Eestis tunnevad kõik kõiki. Tema lemmiklinnad olid Eestis Viljandi, Valga, Tallinn, aga talle saadeti pilte ka Saaremaalt, Hiiumaalt, Haapsalust, Tartust, Jõgevalt, Rakverest, Voorelt - igalt poolt,» kirjeldas vanemprokurör.

Usuti, et Hispaania politsei elimineeris perverdi, kuni Kaspari kaebuseni. «See tundus täiesti uskumatuna, et keegi ikka veel oma pilte talle saadab. Me teadsime küll, et ta suhtleb eestlastega, aga me ei tulnud selle peale, et keegi veel oma pilte saadab,» ütles Lea Pähkel.

Alaealiste asjadega tegeleva prokuröri nõuanne on igal kümnel juhul nõiaring katkestada, asi vanematega läbi rääkida ja soovi korral pöörduda otse politsei lastekaitsetalitusse. «Blokeerige ta ära, lihtsalt blokeerige ta ära. Sellepärast, et sellest peab ju iga inimene sõltumata vanusest ju aru saama, et mida iganes ta internetiavarustesse saadab, see sinna jääb,» ütles Pähkel.

Kaks nädalat tagasi Kaspar täpselt nii tegigi. Ta vahetas ka ära e-maili aadressi ja telefoni. Hispaanlane on küll talle tema teiste ohvrite kaudu sõna saatnud ja helistanud isegi ema telefonil, kuid videosid üles ei pannud.

Hispaania võimude teatel läheb netiahistaja Benjy kohtu alla tuleva aasta 27. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles