Lavrov: EL võiks aidata tagada tõrgeteta gaasitarneid Venemaalt Euroopasse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov (vasakul), Rootsi välisminister Carl Bildt ja Euroopa Komisjoni välisvolinik Benita Ferrero-Waldner täna Brüsselis.
Vene välisminister Sergei Lavrov (vasakul), Rootsi välisminister Carl Bildt ja Euroopa Komisjoni välisvolinik Benita Ferrero-Waldner täna Brüsselis. Foto: AFP / Scanpix

Vene välisministri Sergei Lavrovi sõnul peab Euroopa Liit lülituma protsessi, mis tagaks Vene gaasitarnete Euroopasse jõudmise läbi transiitmaade ja seda ilma tõrgeteta.


«Ma loodan, et me kõik tegime järelduse neist raskustest, mis kerkisid esile eelmisel aastal (gaasikriis - Interfax) ja selle aasta alguses ja võtame kasutusele abinõud, et need enam ei korduks,» rääkis ta täna Brüsselis toimunud pressikonverentsil.

Meie ukrainlasest partnerite poolt kostab selliseid jutte, kuid me peame oluliseks, et Euroopa Liit aitaks tagada tõrgeteta gaasitarneid, Lavrov.

Samas kinnitas ta, et Venemaa ja Euroopa Liidu läbirääkimised strateegilise partnerluse uue leppe üle on konstruktiivsed.

«Protsess areneb konstruktiivses võtmes. Läbirääkijad on viinud läbi kuus vooru. Nad lähenevad konkreetsete sõnastuste kokkuleppimiseni, täna me otsustasime ärgitada läbirääkijaid leidma kompromisse ja lahendusi, mis toetuvad huvide tasakaalule,» rääkis Lavrov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles