Tuleval aastal ilmuvad postmarkidele nii lagrits, õgija kui Eesti kunst

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postmargid.
Postmargid. Foto: Peeter Langovits.

Järgmisel aastal on ilmumas 18 erineva teemaga postmargiväljaannet, kus peal leidub nii Eesti kunsti pärleid, olümpiamängud kui lagrits ja õgija.

Postmargiaasta 2010 algab 15. jaanuaril, mil ilmub Jüri Jaaksonile pühendatud postmark seerias «Eesti Vabariigi riigipead». Aasta lõpeb traditsiooniliselt jõulumarkidega.

Iluuisutamise EM-i mark ilmub 19. jaanuaril, «XXI taliolümpiamängud Vancouveris» 4. veebruaril.

Ülipopulaarse sarja «EUROPA» teemaks on seekord lasteraamatud - kaks temaatilist marki ilmuvad 6. mail.

Käesoleva aasta suve algul kuulutas Eesti Post välja joonistuskonkursi «Lapsed ja loodus», et leida tööd, mis kaunistavad 1. juunil lastekaitsepäevale pühendatud margiväljaannet.

9. septembril ilmub postmark «Tallinn - Euroopa kultuuripealinn 2011».

Uuel aastal jätkuvad ka tuntud sarjad tuletornidest, mõisahoonetest ja kirikutest. Eesti fauna esindajaks on seekord lagrits, aasta linnuks õgija. Uue sarjana lisandub «Kunst - EKM kullafond».

2009. aastat jääb kindlasti meenutama kauneimaks postmargiks valitud kunstnik Vladimir Taigeri kujundatud mark «Eesti Rahva Muuseum 100».

Postmarkide roll on oluliselt suurem, kui olla vaid postiteenuste eest tasumise vahend. Margid jäädvustavad tähtsündmusi ja olulisi teemasid ning kannavad endas nii ajalugu kui kultuuri, olles samal ajal filatelistidele kogumisobjektiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles