Õunpuu film sai euroraha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiko Õunpuu
Veiko Õunpuu Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Euroopa Nõukogu juures asuv rahvusvahelist filmikoostööd toetav fond Eurimages eraldas 1,8 miljonit krooni peagi võttesse minevale Veiko Õunpuu filmile «Püha Tõnu kiusamine».

Tegu on Eesti, Soome ja Rootsi koostööprojektiga, eelarvega 15 miljonit krooni. Taavi Eelmaa mängib nooremasse keskikka ja esimese jõukuseni jõudnud nimitegelast, kes hakkab tegelema moraaliküsimustega, milleks ühiskond sobilik ei ole. Filmi võtted algavad sügisel ja teos peaks jõudma kinolevisse 2009. aasta sügisel.


Eurimagesi Eesti esindaja Ilmar Raagi teatel oli konkurents pingeline, 54 pro-jektist jäi sõelale 12. «Piisab, kui ütelda, et toetusest jäid ilma Lars von Trier ja Jacques Rivette.»


Varem on Eurimages toetanud «Leiutajateküla Lottet» (3,13 miljonit), «Fritse ja blondiine» (437 000) ja «Rehepappi» (2,46 miljonit) – viimane paraku tootmisse ei läinudki. Samuti on toetatud Soome filmi «Külaline», kus Eesti on kaastootja. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles