Vihterpalu põleng läks maksma üle kahe miljoni krooni

Tarmo Lamp
, veebimeister / kujundaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Randla näitab kõrbenud pealispinna all paljastuvaid roosasid elusaid taimi.
Tiit Randla näitab kõrbenud pealispinna all paljastuvaid roosasid elusaid taimi. Foto: Mihkel Maripuu

Päästeameti pressiesindaja Toomas Viksi sõnul läks Vihterpalu metsatulekahju maksma natuke üle kahe miljoni krooni, mis küsitakse valitsuse reservfondist.

Üle miljoni maksti piirkondlikele päästekeskustele peamiselt kütuse eest ja päästjate lisatasudeks, ent ka piirivalve ja õhuvägi said suuri summasid kustutustöödel kasutatud kopterite ja lennukite kasutamise eest.


Ka kaitseväe logistikakeskusele maksti 126 000 krooni sõjaväe tehnika kasutamise eest, kulusid oli ka Kaitseliidul ja väiksematel asutustel ning kohalikel omavalitsustel.


Vihterpalu metsapõleng sai alguse 24. mai keskpäeval ning selle kustutamine vältas 28. maini. Politseil on alust arvata, et tipphetkel ligi 800 hektarile levinud tulekahju sai alguse inimtegevusest.


Juuni keskel Ida-Virumaal Puhatu turbatootmisväljadel puhkenud tulekahju kustutamiseks vajas päästeamet samuti lennukeid ja koptereid, mistõttu peab päästeamet ka selle eest kulud lennuvahendite omanikele kinni maksma.


Ida-Eesti päästekeskuse avalike suhete büroo juhataja Eve Ojala sõnul ei saa praegu aga Puhatu põlengu kustutamise maksumust öelda, sest kõik kustutustöödel osalenud organisatsioonid pole päästekeskusele arveid oma abi eest saatnud.


Looduskahju tekitas Vihterpalu metsatulekahju ainuüksi Läänemaal 52 miljoni krooni eest, arvutas kohalik keskkonnateenistus. (PM).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles