Itaalia minister tahab lipule krutsifiksi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krutsifiks Rooma koolis.
Krutsifiks Rooma koolis. Foto: Reuters / Scanpix

Itaalia infrastruktuuri ja transpordi aseminister Roberto Castelli arvab, et Itaalia lipul peas olema krutsifiks Euroopa kristlike juurte rõhutamiseks, vahendas uudisteagentuur AFP.


«Ma arvan, et Euroopal on õigus tunnistada oma tõelist indentiteeti, mis on täielikult kadumas,» ütles Castelli, kes kuulub immigrantidevastasesse koalitsiooniparteisse Lega Nord.

Castelli kommenteeris ka eilset Šveitsis minarettide ehitamise keelustanud referendumit ja avaldas kahetsust, et selline sallimatu religioon nagu islam «meie identiteeti ründab».

Euroopa inimõiguste kohus tegi hiljuti otsuse, et ristilöödukujud Itaalia koolides rikuvad usuvabadust. 84 protsenti itaallastest on aga koolides krutsifikside näitamise poolt. Krutsifikside eemaldamise viis kohtusse Soome päritolu Soile Lautsi. Põhja-Itaalias elava Lautsi arvates on krutsifiksid usuvabadust solvavad ning lähevad vastuollu kooli kui õppeasutuse eesmärkidega.

Peaminister Silvio Berlusconi enda parteisse kuuluv parlamendispiiker Gianfranco Fini nimetas Castelli ettepanekut demagoogiliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles