POSTIMEES THBILISIS Eesti välisminister oli sunnitud reageerima Gruusia võimude trikitamisele (1)

Copy
Balti riikide ja Islandi välisministrite pressikonverents Gruusia presidendi palees.
Balti riikide ja Islandi välisministrite pressikonverents Gruusia presidendi palees. Foto: Martin Pedaja

Balti riikide ja Islandi välisministrite eilne visiit Gruusia pealinna Thbilisisse möödus tempokalt: ühe päevaga jõuti vahetada mõtteid nii riigi presidendi, pea- ja välisministri kui ka parlamendi esimehega.

Üks peamisi jututeemasid puudutas mõistagi parlamendis vastu võetud välismõjuseadust, mille Gruusia president Salome Žurabišvili lubas vetostada, kuid mis sellele vaatamata hiljem läbi surutakse. Eesti välisminister Margus Tsahkna (Eesti 200) ütles, et Gruusia võimud peavad mõistma, mida nende samm kaasa toob. «Nad (Gruusia valitsus) lähevad selle seadusega täiesti vales, mitte Euroopa Liidu suunas, vaid pigem Kremli suunas, ja sellel saavad olema omad tagajärjed,» sedastas Tsahkna.

Ta meenutas, et Gruusia sai jõulude paiku Euroopa Liidult ametlikult kandidaatriigi staatuse, kehtestatud on viisavabadus Gruusiaga. Samuti on käivitatud suured toetusprojektid, mis mõeldud justnimelt Gruusia toetamiseks, et võimaldada riigil Euroopa Liidu liikmesuse poole liikuda.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles